Publicat: 29 octombrie 2020

Primele lucrări de cale ferată pe tronsonul Brașov – Sighișoara (loturile 1 și 3) au început să fie vizibile în teren, după ce în luna mai a anului curent, CNCF CFR SA a predat amplasamentele pentru demararea lucrărilor.

Reamintim faptul că, CNCF CFR SA, împreună cu Asocierea RailWorks (Alstom, Arcada, Aktor, Euroconstruct Trading 98) au semnat contractul de execuție în luna martie a anului curent pentru lucrările de modernizare a loturilor 1 și 3 din tronsonul de cale ferată Brașov-Sighișoara, respectiv Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, cu o lungime de aproximativ 86 de kilometri.

Proiectul denumit Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Simeria, componentă a coridorului Rin-Dunare, pentru circulația cu viteză maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov-Sighișoara, subsecțiunile: 1. Brașov-Apata și 3. Cața-Sighișoara”, este finanțat prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene și co-finanțat de la bugetul de stat și este unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare pentru infrastructura de transport feroviar din România.

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Sighișoara, componentă a coridorului Rin-Dunăre, în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor de călători la un maxim de 160 km/h și a trenurilor de marfă la un maxim de 120 km/h.

Contractul de execuție pentru lucrări are o durată de implementare de 108 luni (execuție lucrări și perioadă de garanție), de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și o valoare de 2,97 miliarde de lei fără TVA.