Publicat: 4 noiembrie 2020

Noua politică a Uniunii Europene pune accent pe dezvoltarea unei infrastructurii cu emisii de carbon reduse și încurajează utilizarea de combustibili alternativi pentru toate modurile de transport.  În acest context, prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei, UE a acordat finanțare României pentru trei proiecte ce au ca principal scop implementarea de stații electrice de încărcare rapidă și ultra rapidă până în anul 2021, valoarea investițiilor ridicându-se la suma de 5.296.096 euro.

Urmare a implementării acestor proiecte, de-a lungul coridoarelor europene de transport din România, va fi instalat un număr de  405 stații electrice: 105 stații cu tehnologie de încărcare rapidă și ultra rapidă.

Conform Directivei 2014/94/EU toate coridoarele vor avea instalate de-a lungul lor stații auto de încărcare electrice. Implementarea infrastructurii de combustibili alternativi va reduce dependența transporturilor de combustibilii fosili, contribuind în același timp la diminuarea impactului asupra mediului.

Informații detaliate legate de implementarea proiectelor amintite pot fi consultate la următoarele adrese web: